От полицията твърдят, че младежът оказал съпротива. При ареста бил с

...
От полицията твърдят, че младежът оказал съпротива. При ареста бил с
Коментари Харесай

Обвиниха сина на кмета на Панагюрище, че запалил сухи треви в чужд имот

От полицията настояват, че младежът оказал опозиция. При ареста бил с нож и газов пистолет
Съдът остави кметски наследник в ареста поради побой над служители на реда, на различен кметски правоприемник магистратите не позволиха да носи оръжие, трети пък полицията спря за инспекция и откри, че кара след приложимост на опиати. И това за последните 3 дни.

Преди време пък постоянно се загатваше името на сина на някогашния към този момент кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков. Мартин даже бе съден с татко си.

Родителите обаче ревниво пазят наследниците си и описват за техните почтени прояви.

“Синът ми не е нарушител. Няма да оставя нещата по този начин ”, сподели пред “24 часа ” кметът на Панагюрище Никола Белишки във връзка задържането на 22-годишния му наследник Иван в кюстендилското с. Ломница.

В четвъртък вечерта Белишки популяризира в обществената мрежа видеоклип по какъв начин синът му е задържан на 26 април от трима цивилни служители на реда. Според него по неизвестен сигнал и без заповед. 

Иван Белишки, който учи право в Нов български университет, бил арестуван,

до момента в който със брачната половинка му Габриела гостували на нейните баба и дядо в с. Ломница. Пътят до къщата бил черен и разрушен и Иван оставил колата си на няколкостотин метра от парцела.

На 26 април решил да нагледа автомобила, тъй като на идващия ден възнамерявали да пътуват към Панагюрище, описа татко му.

При автомобила Иван срещнал тримата цивилни служители на реда, които му споделили, че наоколо е имало пожар, и го попитали дали не е видял нещо. Поканили го и да даде показания в Кюстендил. И последвал опит за арест.

След случая оперативните служащи твърдели, че младият Белишки побегнал и оказал опозиция при задържането му. Затова го заподозрели, че е направил пожара.

Той пък твърди, че бил атакуван от служителите на реда и задържан неоснователно. Когато го задържали, на мястото пристигнала и брачната половинка му Габриела. Тя снимала всичко с телефона си и на няколко пъти попитала служителите на реда за какво арестуват мъжа, само че не получила отговор.

На фрагментите се вижда по какъв начин двама цивилни служители на реда натискат главата на Иван Белишки в асфалта, като го държат за врата и го притискат с телата си.

Съществувала е действителна заплаха да почине от задушаване, разясняват неговите близки.

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил с мярка “задържане под стража ” по обвинения за нанасяне на леки телесни повреди на двама полицаи, съобщи татко му.

Друго обаче настояват от Министерство на вътрешните работи.

“Полицаи са задържали 22-годишен мъж за съзнателно причиняване на пожар в непознат парцел - сухи треви и ниска растителност, в землището на с. Ломница. Спасена от пламъците е 50 дка смесена гора. 

От автомобила (който е бил паркиран наоколо до запаления терен) на арестувания чиновниците са конфискувани патрон и револвер. В къщата в Ломница са открити и конфискувани 2 револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър.

При задържането 22-годишният е бил въоръжен

с револвер и нож, оказал е опозиция и е нанесъл телесна щета на служител на реда, който е с разкъсно-контузна рана на главата ”.

“Синът ми не е правил никакъв палеж. За това приказва фактът, че няма повдигнато сходно обвиняване. Освен това той не населява парцел в Ломница, а е бил там на посетители. При ареста у него са открити законно притежаван газсигнален револвер и джобно ножче.

Газсигналният револвер е законно притежаван от мен - остана в колата след възстановката на Априлското въстание в село Баня.

Намерените пушка и два револвера във въпросния парцел не са на сина ми, а на различен човек, който ги има законно. За това против сина ми няма повдигнато такова обвиняване. Той само е арестуван и упрекнат за нанасяне на леки телесни повреди на двама служители на реда ”, описа Никола Белишки.

Той е безапелационен, че карцерът и обвиняванията против сина му са скалъпена история.

Името на 22-годишния Иван Белишки нашумя при първите митинги в София против военните дейности на Русия в Украйна. Тогава той изгори съветското знаме по време на първия протест.

По-късно пред “24 часа ” съобщи, че дейностите му били крайни, само че желал да покаже, че геноцидът в Украйна би трябвало да спре. Обясни, че работи като специалист-консултант в частна военна компания и в тази връзка бил в Украйна два месеца преди войната.

След нейното начало ходил на филантропични задачи.

Иван Белишки не за първи път има проблеми с полицията

През 2019 година е арестуван в София по обвиняване за търговия с културно-исторически полезности. Според татко му става дума за остарели монети на обща стойност под 100 лева.  

През март предходната година катастрофира с джипа си в центъра на Панагюрище, след което напусна местопроизшествието. По-късно съобщи, че го е направил, тъй като е изпаднал в потрес.

Преди парламентарните избори предходната година Иван Белишки е викан, проверяван и предупреждаван от полицията да не взе участие в пазаруването на гласове, макар че не е имало доказателства и обвиняване за сходно действие.

Младият мъж е фамилен и само дете на кмета на Панагюрище и брачната половинка му.

Бащата Никола Белишки е трети мандат кмет, повдигнат от ГЕРБ. Твърди, че репресията против сина му е политически напън против него.

Момчето на кмета на с. Жижево дрогирано зад кормилото на беемвето си

Синът на кмета на сатовчанското с. Жижево Малин Койруков е бил арестуван на 26 април т. година да кара БМВ дрогиран. Той бил спрян от служители на реда от РПУ-Банско, в Добринище. При теста било открито, че 19-годишният Александър кара след приложимост на опиати.

“Не знам какво е станало, тъй като синът ми през днешния ден е на работа и не съм разговарял с него ”, сподели кметът на Жижево.

Според неофициална информация младежът, който приключил през 2021 година, е в изискванията на изпитателен период по предходна условна присъда.

“Миналата година по време на абитуриентските празници имаше нещо такова. Полицаи го бяха ревизирали, до момента в който стои до колата на паркинг.

Не я е карал. Имаше условна присъда, само че тя беше 3 месеца и всичко е изтекло. Не знам тогава какво тъкмо беше нарушаването му ”, добави бащата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР